+ Konuyu Cevapla
Toplam 4 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 3 4 SonuncuSonuncu
Toplam 35 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: mutluluğu yakalamak....

Standart mutluluğu yakalamak....

Mutluluk: başkalarının bize verebileceği birşey değildir mutluluk içimizdedir,mutluluk algılamak istediğimiz heryerdedir yeterki kafamızı kaldırıp bakabilelim...Mutluluğu yakalayabilmek için;

Evde aile içinde huzur uyum olması için kendine düşen görev ve sorumlulukları yapmaktan kaçınma,bilgilerini sadece kendinle değil paylaşabildiğn kadar çok insanla paylaş,yavaş yavaş konus ama hızlı düşünmeye özen göster,sevdiklerini ara sor onlara mektup yaz bazen pişmanlıklar adına telafi olduğunu düşün,hobilerini keşfet,kendin için çok önemli insanlara(ailene arkdaşına..vb)zaman ayırmaya üşenme,karşı tarafın senden beklentisinden fazlasını karşılık beklemeden yapmaya çalış,telefonla konuştuğun insan seni görmesede gülümseyerek telefonu aç,hayalerinin umutlarının beklentilerinin küçük görülmesi seni ne kadar üzerse başkalarını da o kadar üzer bunu her zaman aklının bir köşesinde tut, Küçük ayrınıtları okumaktan, onları görmekten kendini mahrum bırakma, kendine ve başkalarına saygı duymaktan ödün verme,seni özledim seni seviyorum kelimelerini sarfederken içten yürkten ve bütün samimiyetinle söyle,yanlışını farkettiğin zaman vakit kaybetme onu erteleme üzerinde dur düşün nasıl düzeltilmesi gerekiyorsa her yola açık tut kendini,Allah'a inan ve sen elinden geleni yap tedbirli olmayı ihmal etme,Empati yapmayı unutma..

Paylaşabileceklerim bunlar eğer sizinde mutluluk adına eklemek veya paylaşmak istediğiniz şeyler varsa lütfen sizlerde ekleyinn..
    Konu beyzazeynep84 tarafından (16-02-2010 Saat 03:02 PM ) değiştirilmiştir.

Nnetmaniaa
    Guest

Allah bir kuluna test yapıyor ve ona yürümesini söylüyor ,

ama adam önündeki suya bakarak yürürse suya batıp öleceğini söylüyor ,

Allah sadece kendisine içtenlikle inanmasını ve yürümesini söyülüyor ,

adam suyun üzerine geliyor yürüyor ve batmıyor fakat aniden suyun ortasındayken batmaya başlıyor. Adam tam boğulmak üzereyken

Allah, adama batmasının sebebinin inanırken şüpheye düştün , içtenliğini kaybettin , batmanın sebebi bu diyor.

Adam biraz önce kafasından geçirdiği düşüncelerden pişman oluyor ve tüm benliğini Allahın iradesine bırakıyor ve suyu geçiyor
    Konu Nnetmaniaa tarafından (14-02-2010 Saat 11:03 PM ) değiştirilmiştir.

Senior Member Amatör Üye iris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çok beğendiğim bir söz vardır,
    <Mutluluk bir parfüm gibidir,kendine bulaştırmadan başkalarına veremezSİN>
    Hayat bir uykudur,ölünce uyanır insan,
    Sen erken davran,ölmeden önce uyan...

Alıntı iris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok beğendiğim bir söz vardır,
    <Mutluluk bir parfüm gibidir,kendine bulaştırmadan başkalarına veremezSİN>
    Harika bir söz peki kendi mutluluğumuz için ne yapıyoruz?Mutlu olmak: birine, birşeye, bir olaya mı bağlı kendi mutluluğumuzu kendimiz yakalayamazmıyız?,ulaşılması çok mu zor..........

Senior Member Yeni Üye EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Walla zeynep bildiğim kadarıyla, kaynak biziz. Mutluluk kimi zaman genetik bir olay, kimi zaman çevreyle gelişen bir olgu. Ama her durumdu kaynak biziz. Eğer varsa içimizde dışımıza yansıtırız ve dışımızdakilerden toplarız eğer bizde yoksa çeveremizdeki mutluluğa fransız kalırız...
    Yeni Bir Başlangıçmı Acaba???

Öyle tuhafki ;kaynak bizsek neden genelimiz hayata karşı hep bir negatif tutum içindeyiz, anında herşeyi yakıp yıkıp mahvedıyoruz sanki dünya yıkıldı da altında kaldık tavrı bazen hepimizde oluyo, bazı anlarda da mutlu olsak bile şimdi bozulcak biticek diyiveriyoruz içimizden. Doyumsuzluk acımasız birşekilde bizden yanaÇabamız gayretimiz yok...

bu arada mutluluğa fransız kalırız sözü güzeldi EthanHunt

Güzel bir konuya değinmişsin ancak bir cümlede anlatım bozukuluğu olmuş. "Allah'a inan fakat sen elinden geleni yap tedbirli olmayı ihmal etme" burada fakat yerine "ve" kelimesi kulanılmalıdır. Allah zaten insanlardan tedbirli olmayı ister. Allah'a fiili ve sözlü dua etmek gerekir. Sözlü duadan ziyade fiili dua daha önemlidir.
    Allah'a sözlü dua edildikten sonra bir köşeye çekilmek ve duanın sonucunu beklemek samimi bir tavır değildir. Çünkü bir şeyi gerçekten isteyen kişi onun için hem sözlü, hem de fiili duayı yerine getirmelidir.

Bence insanların mutlu olamaması inanç eksiklikliğinden kaynaklanıyor. Bu dünyanın tüm hayatları olduğuna inanıyorlar ve bu yüzden en iyi şartlarda yaşamamız lazım diye düşünüyorlar. En iyi şartlar ise tv.lerde gördükleri yat, kat, villa, araba, kısacası zenginlik ile mümkün olabileceğini sanıyorlar. Halbuki en büyük zenginlik kanaattir. Kanaati olmayan hep daha fazlasını ister ve elindekileri değersiz görerek mutsuz olur. Kanaati olan ise kendinden daha düşük seviyedeki insanları görür ve haline şükreder mutlu olur. Ayrıca sonsuz huzur ve mutluluk için ise "kalpler ancak Allah'ı anarak mutlu olur" düsturunu benimser.

Sorunu paylaştığınız için tşkler büyük bir bozukluk hemde düzelltim hemen saolun.Düşüncelerinize elbette katılıyorum ama şimdi yazınız okunurken de içlerden geçen şu sesleri duyar gibiyim: ne kanaati ne mutluluğu, benim hastalığım bana yeter bu işin kanaatimi kaldı artık diyebilecek bir çok ruh hali.......... Bu düşüncelere keşke ket vurabilsek keşke yapılan açıklamaların sorgusunda içlerdeki ferahlamayı hissedebilsek..Paylaşım için tşkler tthunderboltt.

Nnetmaniaa
    Guest

Öyle tuhafki ;kaynak bizsek neden genelimiz hayata karşı hep bir negatif tutum içindeyiz,
    Kaynak biziz ama bizi harekete geçirende dış dünya , etrafınızda bin türlü insan var , ve hep ayağınız kaydırılmak isteniyor.

Genelde sorunlu insanlar daha hassas duyarlı kişilerdir. Zaten vurdumduymaz bir insan olsan emin ol hiç bi derdin olmaz

Ayakkabılarımın altı delik diye üzülen biri ayakları olmayan birisini görmüş ya,
    aynen o misal her zaman bizden daha aşağıda birileri mutlaka vardır.
    bu hayat imtihan dünyası olduğundan şu anda imtihan olduklarımız olmasaydı başka şeylerle dertlerle imtihan olacaktık.

Bu hayat sonsuzluğun yanında hiç hükmünde, kadıköy vapuruyla beşiktaşa geçmek kadar kısa. Vapurda herkese oturacak yer olmayabilir, biraz sabırla varacağımız yerde rahat etmek oraya ulaşmak önemli olan. Ayrıca ayakta iken, denizin kokusunu hissedebilir, martılarla arkadaş olabilir, onlara simit atabilir, vapurun köpüklerini görebilirsin. Niye ayakta kaldımdan ziyade vapura binecek parası olmayanları, vapuru kaçıranları, ömürlerinde hiç vapur göremeyecek insanlari ve vapura engelli olmadan, başkasının desteği olmadan binebilmenin güzelliğini düşünmeliyiz.

Güzel gören, güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 4 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 3 4 SonuncuSonuncu