+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2
Toplam 14 sonuçtan 11 ile 14 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: bir bebişin uyku sorunu acele yardım !!!

Super Moderator Amatör Üye iyimser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ben 6 aylıkten itibaren yanına uzanıp masal kitabı okurdum, bu da çok faydalı.
    Hem kitap okuma alışkanlığını da kazanıyorlar.

Aslında uyumayan bebeği şöyle güzel bir banyo yaptırıp ardından karnı doyurulsa,sonra loş ışıklı bir odada yatağına konsa çocuk hemen uyuyuverir.Bir de çocuğu bir kişi yetiştirmeli kayınvalidesi farklı anne farklı yetiştirme tarzları vardır kimse kusura bakmasın ama bebeği annesi yetiştirmelidir.Zaten kayınvalide olmuş insan yeteri kadar çocuk bakmıştır artık bu gibi şeylere doymuş olması lazım diye düşünüyorum onların işi sadece bebeği sevmek olur onu bütüymek eğitmek onun için endişelenmek annenin işidir herkes görevini gereği gibi yaparsa çocuk da bu ikilemden etkilenmez.

Senior Member Yeni Üye madamsurgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    4

bazı doktorlar çocuklar ve bebekler için geliştirilmiş uyku şurupları kullanıyor ama bunu da mutlaka bir uzmanın tavsiye etmesi gerekiyor..aslında diş çıkarma döneminde çok huzursuz olurlar ama iş ne kadar geç yatsa da sabah gene erkenden uyandırın bence öğlende uykusu gelir belki gazı da vardır... ama bence genel olarak evdeki huzursuzluk başlıca etken.. peki kardeşinizin kayın valdesinden ayrılma imkanı var mı?
    Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

hayli geç intikal ettim konuya ama bilmişlik yapmadan geçemeyeceğim...

öncelikle bir arkadaşımız, ağlayan bebeği kucağınıza almayın , demiş.. çok da doğru söylemiş.. ben de bir türk anneyim ve çocuğum yatmamak için ağlamaya başladığında, onu kucağıma alıp kontrol ediyordum, eğer kucağıma aldığımda susuyorsa bu çacuk kucakta şımartılmak istiyor demektir.. tabi ona da ihtiyaçları var ama uyku saatinde sırası değil.. bu durumlarda yatağına yatırın, elini tutun, saçlarını okşayın, bir kitap okuyun, oldukça kısık sesle bir müzik açın.. bebeğin yaklaşık 15 dakika ağlama hakkı vardır.. merak etmeyin, herhangi bir sorunu yokken, sadece "beni kucağınıza alın" diye ağlayan bebek kucağa alınmadığı taktirde bir süre sonra bu ağlama huyundan vaz geçecektir..
    bu sözlerimden "bebeğinizi kucağınıza almayın" dediğim sonucunu çıkarmayın lütfen.. sadece uyku saatinde onu red etmeniz gerekiyor.. tabiki kapıyı kapatıp odayı terk edin demiyorum.. odada ona ninni söyleyerek, kitap okuyarak yada konuşarak, vucudunun bir yerine temas edip "ben yanındayım, seni seviyorum" mesajı vererek uyumasını sağlamanız gerekiyor..
    çocuğun yatacağı odadaki gereksiz eşyalar çıkartılırsa, oda bebek yatmadan önce 10 dakika kadar havalandırılırsa, yatağın içindeki fazladan yastık, battaniye, oyuncak.. vs alınırsa çocuk kendini daha ferah hissedecektir..
    kayınvalide sorununa gelince, annelerimiz çocuk yetiştirme konusunda bizlerden daha tecrübelidirler kesinlikle.. söylediklerini kulak ardı edelim, mantığı yanlış geliyor.. bunun yanında çocuk ortak bir disiplinle büyümeli.. çocuğumuz yaz-boz tahtası değil.. bu büyürken annem vardı, kayınvalidem vardı, babası şöyleydi böyleydi gibi mazeretler maalesef yaptığımız hataları kapatmayacaktır.. babanın yoğun çalışıyor olması çok da abartılacak bir şey değil bence.. bu eksiklik anne tarafından kapatılabilir.. yoğun çalışan anne olsaydı tabiki şartlar çok daha kötü olurdu..
    annenin bulunduğu ortamda stresli olduğu kanısına vardım... eşinin çalışma saatleri, kayınvalideyle oturuyor olmanın huzursuzluğu (yanlış algıladıysam özür dilerim) annenin bu gerginliği bebeğe de yansıyacaktır.. üzgün, mutsuz, stresli annelerin çocukları da düzensiz, stresli ve gergin olur.. çocuğunuzun yanına gitmden önce bir şekilde beyninizi rahatlatın... o esnada sizi sinirlendiren, üzen etkenleri bir tarafa bırakın.. olanca pozitif enerjinizi bebeğinizle paylaşmaya çalışın..
    uyku öncesi, ılık bir duş ve sonrasında sıcak bir ortamda yapılacak bir kaç dakikalık mesaj da bebeğe iyi gelecek rahatlatacaktır.. bebe yağıyla özellikle ayaklarını, avuç içlerini, sırtını ovun.. bu masaj esnasında onunla tatlı tatlı konuşun.. o bir bebek henüz ama ses tonunuzdaki, temasınızdaki tüm detayları algılayabilecek kapasitede..ben bu masajlar sayesinde oğlumun uyku sorununda ciddi bir düzenleme yapmıştım..
    aklıma gelenler şimdilik bu kadar... lütfen gelişmeleri ve sorunlarınızı yazmaya devam edin, elimizden geldiğince yanınızda olmayaca çalışırız..

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2