+ Konuyu Cevapla
Toplam 5 Sayfadan 3. Sayfa BirinciBirinci 1 2 3 4 5 SonuncuSonuncu
Toplam 48 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: "Vazgeçilebilir" insan olmak nedir bilir misiniz..

Moderator Deneyimli Üye sonbaharr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı angelsblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işyerindeki insanlar için belki bir derece daha az geçerli; asıl incitici olan, sizin sevdiğiniz ve değer verdiğiniz insanların sizden kolayca vazgeçebiliyor olması...
    öyle değil mi?
    Malesef canım bu böyle ama..hiç kimseye hak ettiğinden fazla değer vermemek gerek değilmi..çünü insan kıymete biniyor,bu kez seni önemsememeye başlıyor.Birde şu bir gerçekki hiç kimse vazgeçilmez değildir.Gün geliyorki eskiden taptığını bir bakmışsınki taşlıyorsun.Önemli olan sen etrafında seni sayacak,düşünecek birilerini bulman.Haa baktın yok öleleri sende onları önemseme,ilgilenme.Mutlaka seni anlayan çıkacaktır.İş hayatında ise kesinlikle bulunur öle tipler,sen işini yap çık,gerisini boşver..
    Sıradanım, ama ön sıradan..

Moderator Deneyimli Üye sonbaharr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı mavimavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok haklısın angelsblue..insanın sevdiği yakın insanlar yapınca daha çok dokunuyor insana..

mesela ben de şey de oluyor; kalabalık bir ortamın içindeyken mesela arkadaş ortamının içinde kendi aramızda konuşurken insanlar bana daha az bakıyor yani göz teması daha az kuruyor..mesela ben birine bişi soruyorum ya,başka bir insana bakarak cevap veriyolar..

aslında bu da geri plana atmanın farklı bir yolu...hatta en başta gelen yollarından biri..çünkü biliyosun göz teması ikili ilişkilerde çok öenmli bir faktör..sen de bu durum oluyor mu angelsblue?
    Arkadaş çevreni azalt o zaman bence, yani seni dinlemeyen sorununa çözüm üretmeyen,yarana merhem olmayan kişilerle irtibat kurma.Heleki gözlerinin içine bakmadan konuşanları adam bile sayma arkadaşım.
    Sıradanım, ama ön sıradan..

Senior Member Amatör Üye mavimavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı sonbaharr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş çevreni azalt o zaman bence, yani seni dinlemeyen sorununa çözüm üretmeyen,yarana merhem olmayan kişilerle irtibat kurma.Heleki gözlerinin içine bakmadan konuşanları adam bile sayma arkadaşım.
    sonbahar yardımın için teşekkür ederim aslında arkadaşlarım iyi insanlar..onun dışında çok yakın dostlarım var...
    ama bu yüzüne bakmadan konuşma olayı oluyo bazen işte..sanırım o da karşındakini geri plana atmanın en başta gelen yollarından biri galiba..tabi bende de hata var ağırlığımı daha fazla koyabilsem geri plana atılma sorunu olmaz ama..
    buarada dediğin gibi çevremde bazı kişilerin sayısını azalttım..yapay ilişkiler bana göre değil,en azından olabildiğince azzaltıyroum..

çok haklısın angelsblue..insanın sevdiği yakın insanlar yapınca daha çok dokunuyor insana..

mesela ben de şey de oluyor; kalabalık bir ortamın içindeyken mesela arkadaş ortamının içinde kendi aramızda konuşurken insanlar bana daha az bakıyor yani göz teması daha az kuruyor..mesela ben birine bişi soruyorum ya,başka bir insana bakarak cevap veriyolar..

aslında bu da geri plana atmanın farklı bir yolu...hatta en başta gelen yollarından biri..çünkü biliyosun göz teması ikili ilişkilerde çok öenmli bir faktör..sen de bu durum oluyor mu angelsblue?
    Sevgili mavimavi,
    Acaba göz teması kurmaktan kaçınanlar belli kişiler mi? Yoksa herkesin mi seninle göz temasından kaçındığını düşünüyorsun?
    Bence buna dikkat et; niye dersen, eğer belli kişilerse, sorun senden değil, o kişilerden kaynaklanıyor demektir. Göz temasından kaçınan kişilerde genelde özgüven eksikliği söz konusudur.
    Veya samimi değildirler; sahte duyguları anlaşılmasın diye bundan kaçınıyor olabilirler...

Sevgili mavimavi,
    Acaba göz teması kurmaktan kaçınanlar belli kişiler mi? Yoksa herkesin mi seninle göz temasından kaçındığını düşünüyorsun?
    Bence buna dikkat et; niye dersen, eğer belli kişilerse, sorun senden değil, o kişilerden kaynaklanıyor demektir. Göz temasından kaçınan kişilerde genelde özgüven eksikliği söz konusudur.
    Veya samimi değildirler; sahte duyguları anlaşılmasın diye bundan kaçınıyor olabilirler...
    sevgili angelsblue, moral vermişsin saol ama malesef sorun benden kaynaklanıyor.Hani senle önceden konuştuğumuz konu var ya insan ağırlığını nekadar koyabiliyorsa okadar saygı görüyor.. yani çok uysal,aşırı iyi niyetli yada ağırlığını koyamayan insanlar geri planda kalıyor malesef..benim de bu göz temasının bazne olmaması yada başkası varken ona daha çok ilgi gösterilmesi tamamen bundan..göz temasından tut,çoğu şey geri plana atıldığı için,yeterince önemsenmediği için oluyo bence..bunları sölemek bile insanı üzüyo,neen ben dedirtiyo dimi angelsblue,senin de ilk yazında yazdığın gibi...
    sanıırm kendimizde törpülememiz,değiştirmemiz gereken huylar var

Çok düşündüm bu konuyu değişmesi gereken sadece biz miyiz acaba?
    Herkes normal de bir biz mi böyle hissediyoruz?
    Kıymet bilmeyenlere, yanlışlıkların, gösterişli olanın ardı sıra gidenlere ne demeli..
    Bilmiyorum kafam karışık bu konuda..

Çok düşündüm bu konuyu değişmesi gereken sadece biz miyiz acaba?
    Herkes normal de bir biz mi böyle hissediyoruz?
    Kıymet bilmeyenlere, yanlışlıkların, gösterişli olanın ardı sıra gidenlere ne demeli..
    Bilmiyorum kafam karışık bu konuda..
    aslında bizim yaptığımız doğru..yani iyi olmak,başkalarının hakkını gözetmek çok güzel huylar..aslında herkes böyle olsa dünya daha yaşanılır bir yer hale gelir...ama zaman kötü..bide şöyle bir gerçek var kötülük yapmak,fazlasıyla bencil davranmak insanlara daha kolay geliyor..hakkaten bi bak kötü olmak iyi olmaktan daha kolaydır..bu yüzden günümüzde insanlar kolay olanı seçip kötü yolu izliyolar ve bunu gayet normal görüyolar..aşırı iyi olanları da saf hatta çok afedersin ama aptal diye düşünüp dışlıyolar..malesef düzen böle..

bide şöle tuhaf bir gerçek var...kötü olan şey insanları daha çok çekiyor..daha çok saygı uyandırıyor..tuhaf

değişmesi gereken sadece biz miyiz desen bence aslında öyle olmamalı,değişmesi gereken biz olmamalıyız...ama zaman böle,gerçek bu..en önemlisi insanlar tarafından kabul gören bu..oyüzden değişmesi gereken biziz ve değişmeyince dışlanacak olan gene biziz..ne dersin?

Junior Member Yeni Üye

Merhabalar
    Değişmeyin arkadaşlar siz yine olduğunuz gibi saf temiz güzel ve iyi kalın
    İyilik karanlığın üzerine doğan güneş gibidir farkedilmemesi imkansızdır onu ancak kalpleri kör olanlar göremezler ki onlar
    bu dünyaya gelmiş en zavallı insanlardır.

Junior Member Yeni Üye

Genelde uysal olduğum söylenebilir. Ancak beni hayatta en zor duruma düşüren ve bir türlü değiştiremediğin yanım: saflık derecesinde iyi niyetli olmam...
    Malesef insanlara güvenirim, inanırım ve malesef kazık yerim.
    Kendimi ne kadar zorlasam da hiçbir zaman insanların davranışlarının arkasındaki art niyetleri anlayamıyorum.
    Bu konuda çok kafa patlattım; çok değişmeye çalıştım. Ama olmuyor...
    Bu yüzden, daha fazla başedemediğim için, daha fazla yaralanmamak için, yavaş yavaş uzaklaşıyorum insanlardan.
    Durum bu...
    bu yazdılarınız aslında tüm insanlarda olması gereken vasıflar..art niyetli olmamak birbirinin kuyusunu kazmaya çalışmamak,herkese önce karşısındakini düşünse dünya da açıkta iç bir insan kalmaz..ve güvenmek o kadar güzel birşey ki gözü kapalı sırtını yaslayabilmek bir duvar misali sevdiklerimize..
    kendiniz de asla ama asla hatayı aramayınbunlar varolması gereken en önemli nitelikler..
    sadece hayat artık çok kirlendi..o iyi ya bende iyi olayım mantığı yerini iyi bi tipe benziyor kolay lokma olur düşüncesi aldı malesef ki.

bu yüzden hayatımıza sokacağımız insanları çok iyi seçmeliyizz..bilmem kaç defa elekten geçirip almalıyız topraklarımıza..biraz kuruntulu gibi gelse de acı çekmemek için ufak bir öenlem..zaten güvenemeyeceğimiz içimize de kuşku uyandıracak bir tip olmasa da olur..

herkes için ilk planda olmasanız da eminim ki 1 kişi için sadece 1 kişi iiçin 1. plandasınızdır.
    ••♥

aslında bizim yaptığımız doğru..yani iyi olmak,başkalarının hakkını gözetmek çok güzel huylar..aslında herkes böyle olsa dünya daha yaşanılır bir yer hale gelir...ama zaman kötü..bide şöyle bir gerçek var kötülük yapmak,fazlasıyla bencil davranmak insanlara daha kolay geliyor..hakkaten bi bak kötü olmak iyi olmaktan daha kolaydır..bu yüzden günümüzde insanlar kolay olanı seçip kötü yolu izliyolar ve bunu gayet normal görüyolar..aşırı iyi olanları da saf hatta çok afedersin ama aptal diye düşünüp dışlıyolar..malesef düzen böle..

bide şöle tuhaf bir gerçek var...kötü olan şey insanları daha çok çekiyor..daha çok saygı uyandırıyor..tuhaf

değişmesi gereken sadece biz miyiz desen bence aslında öyle olmamalı,değişmesi gereken biz olmamalıyız...ama zaman böle,gerçek bu..en önemlisi insanlar tarafından kabul gören bu..oyüzden değişmesi gereken biziz ve değişmeyince dışlanacak olan gene biziz..ne dersin?
    Çok ilginç ama kötülüğün ilgi çekip saygı uyandırması konusunda haklısın... Yaprak Dökümü dizisinde Ferhunde rolünde oynayan sanatçı bir röportajında insanların kendisini yolda durdurup; "biraz ortalığı karıştırsana bugünlerde hiç kötü birşey yapmadın" dediğinden bahsetmişti.
    Şu an benim de etrafımda böyle ilgi çeken bir insan var, büyük küçük gözetmeksizin kaba tavırlar içinde olan, hatta şu halimle benim bile küfürlerinden nasibimi aldığım.. Ama çok seviliyor, her ne hikmetse?
    Ben kendi adıma hiçbir zaman öyle bir insan olmadım; olabileceğimi de zannetmiyorum..
    Olmamız gerekiyor mu? Tartışılır

+ Konuyu Cevapla
Toplam 5 Sayfadan 3. Sayfa BirinciBirinci 1 2 3 4 5 SonuncuSonuncu