panik atağa benziyor ,korkularının varolmasıda pa getiriyor birde okb var gibi psik. git
öncelikle 20 yaşındayım ve mart ayında yüksek tansiyon sonucu babamı beyin kanamasından kaybettim koma halindeyken işyerimizde akşam saatinde ben buldum ve ambulans araması hastanelere sevk sırasında hep yanındayım ve hala uyuyamıyorum bu anılar yüzünden 3 4 ay öncede sebebini bilmediğim benim panik atak diye yorumladığım tepkilerim oldu önceleri tansiyonum yükselio beyin kanaması geçiricem diye korktum sonra acaba felç mi geçireceğm diye düşünerek ewhamlanıyordum ve sanki beynimin içinde bişeyler oluyormuş gibi kontrolu kaybedicem deliricem gibi hissediyordum şu anda ise atak geldiği diye tabir ediyorum atak geldiği zman kalbim hızla çarpmaya başlıyor öyledi duyuyorum gibi oluyor göğüs kafesimde atışı belli oluyor tansiyonum yükselio gibi hisseiyorum ama ölçtüğüm zaman normal değerde çıkıyor nabız biraz yüksek çıkıyor acaba bana neler oluyor...doktora bahsettiğimde tiroit bezi tahlilleri istedi çok pahalı tuttuğu için yaptıramadım acaba guatr tarzı tiroit bezi hastalıkları böyle belirtiler verirmi yoksa ben ne hastasıyım lütfen yardım...
panik atağa benziyor ,korkularının varolmasıda pa getiriyor birde okb var gibi psik. git
okb nin açılımı nedir ?
buğra uğur zengin
takıntı gibi seyler umarım zamanla gecer üzerindeki sıkıntılar gecmezse psikiyatrik destek al gecmiş olsun
OKB: obsesif kompulsif bozukluk...
ancak burada forumdakilerden ancak psikolog yada psikiyatrist olan sana bu tanıyı koyabilir. birde yaşanılan duygu durumundaki değişiklikler sıklıkla ve zamanla çok ilgili, herkes zaman zaman bu kaygıyı,düşünceleri yaşar ama önemli olan bu durumların her gün ve en az iki haftadır yaşıyor olmaktır. ancak bir uzmanla görüş
Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???
Selam bugra;
doktorunun trıot bezı tahlılı ıstemesı troid bezlerının duzenlı calısmamısdda bunyende farklı belırtıler gosterebılır.teshıs konmadan once bundan emın olmak ıstemıstır.devlet hastanesınde bence bunu yaptırmalısın.evet belırtılerın panık atak ama buna emın olmak ıcın tahlıllerının sonuclarının gorulmesı gerekıyor...gecmıs olsun
buğra psikolojik denmesi için kesinlikle fiziksel anlamda tahlil ne gerekiyorsa yapılır ve fiziksel hiçbir bulgu yoksa drlar psikolojik diyor.troid vucudun senfoni orkestrasının şefi orda bir problem varsa fizikse ve l psikolojik herşey yaptırabiliyor .aynı sıkıntı ablamda var.pa ve depresyon yaşıyor.....troid tahlillerini yaptırabilirsen iyi olur.
ama babanın ölüm evresinde yaşadıklarını görmen bu seni çok etkilemiştir bende kayınpederimin hastalığı ve ölümünde herşeyi birebir yaşamıştım ve ondan sonra ondaki herşeyi kendime uyarladım.sonunnda da kendimi atak geçirmiş buldum.....sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım......
testinin içinde ne varsa dışınada o sızar
Okb: Obsesif kompulsif bozukluk
Öncelikle başınız sağolsun. Allah sabır ve güç versin size. Anlattıklarınızda "panik atak" belirtileri var. Anksiyeteniz bozulmuş ve depresyondasınız sanırım. Tavsiyede bulunmamı isterseniz:
- Bir psikiyatriste gidin (uzman doktor olmasın, mümkünse bu konuda, yani panik atak konusunda uzman birisi olsun)
- Durumu detaylarıyla anlatın.
- Doktor, psikoterapi uygulayalım diyecek büyük ihtimalle.
- Durumunuza göre xanax verebilir. bunun yanında da bir antidepresan yazacaktır.
- Sizden ricam "paxil" ve "efexor" ve "dideral" adlı ilaçlardan almayın. Durumunuzu daha kötü yapabilir.
- Doktorunuz paxil yazarsa "cipralex" isteyin, efexor yazarsa "lustral special" isteyin.
İlaçlarınızı düzenli kullanın, ne olursa olsun bırakmayın, doktorunuz kes diyene kadar. Ortalama 20-25 gün içerisinde durumunuz iyiye gidecektir.
Allah acil şifalar versin.