+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2
Toplam 20 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Sigarayı Bırakmak İstiyorum ama Yapamıyorum

Senior Member Deneyimli Üye sevde_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sigara yüzünden huzrum hiç yerinde değil, iş yerinde bir ben içiyorum rahat edemiyorum, evde babam karışıyor, kendisi içtiği zaman sorun yoktu, ama ben bırakamıyorum bu lanet sigarayı hala. Şimdi bir ot ismi duydum onu denicem, diğer ürünleri deniyemiyorum böbrek sorunu olanlar kullanamadığı için. Ama kafaya taktım ölmeden önce inşallah bırakıcam bu sigarayı...
    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Haklisin madamsurgun: sigarayi psikolojik olarak birakmak gerek.. Bu ayni sekilde sigaray yukledigimiz anlamla da es bir durum. Benim icin sigara ister istemez sikinti animda yatistirici oluyor ve en ufak gerginlikte bile sigara elimde oluyor.. Gelgelelim; muptalasi olmadigim baska duman familyasindan uyeler var kullandigim: pipo, nargile misali.. onlara oyle bir bagimlilik hissi yok: hic icmesem de olur..

sevde_ ben de senin gibi is yerindeki tek tuk icicilerdenim ve sorun olusturuyor bu.. Bir tane ogretim gorevlisi ustum: sigarayi bir ay icinde birakacaksin tarzi baskida da bulundu. Tabi baskiyi hisseden ben iyice arttirdim o zamanlar.

Sanki cozumsuz gibi geliyor ya.. bilemiyorum..

Senior Member Yeni Üye madamsurgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    4

dayanamadım demin yaktım bir tane... geçenlerde almıştım paketi kaç hafta oldu bilmiyorum.. ancak bu ara alkole de sardığım için sigarayı da arıyorum... bilmiyorum eskisi gibi tiryaki olmam herhalde ama ben özellikle sıkıntılı anımda bunu yapıyorum...
    aslında çözümsüz değil... ben her zaman hayatta ölümden başka her şeyin çözümü olduğunu düşünür(d)üm ancak bazen çözümsüz kalabiliyor insan..

enemy; bende sigara haricinde başka tütünle alakalı şeyleri denedim,içtim...bir ara pipoya sarmıştım bende,puroya da ne günlerdi ama şunu fark ettim ki belkide sigara her an her yerde bulunabildiği için daha çok aranıyor yada ben arıyordum....
    Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

sigarayı bıraktırma konusunda dünya çapında iddaalı ve başarılı bir isim var. adı ALLEN CARR. seanslar düzenleyip sigarayı bıraktırıyorlarmış.google da aratırsanız görürsünüz. onun bir kitabı da var yazmış olduğu, ben internetten indirdim bir kısmını okudum çok doğru tesbitlerde bulunmuş.

benim şuan aklımda kaldığı kadarıyla kitabındaki şeylerden bahsedeyim. sigarayı bırakmanın zorluğunu zamanında bilinç altına yerleşmiş yanlış düşüncelere bağlıyor.sigaranın kısa sürede bağımlılık yapan kuvvetli bir uyuşturucu olduğunu, sigara içenlerin bir tür uyuşturucu bağımlısı olduğunu söylüyor. aslında kimse sigara içmekten zevk almıyormuş.buna ben hiç inanmamıştım sigaradan müthiş zevk aldığımı düşünüyordum ama daha sonra ikna oldum. çünkü diyor ki; eğer sigaradan zevk alsaydık içtiğimiz ilk sigaradan zevk alırdık, öksürüp tiksinmezdik. gibi ince ince noktalardan bahsediyor. benim burda 3-5 satırla ifade edebileceğim bu kadar ama kitapta çok daha fazlası var.faydalı olabileceğini düşünüyorum bunu e-book olarak indirebilirsiniz isterseniz.

Senior Member Deneyimli Üye sevde_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı TheEnemyInsideMe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklisin madamsurgun: sigarayi psikolojik olarak birakmak gerek.. Bu ayni sekilde sigaray yukledigimiz anlamla da es bir durum. Benim icin sigara ister istemez sikinti animda yatistirici oluyor ve en ufak gerginlikte bile sigara elimde oluyor.. Gelgelelim; muptalasi olmadigim baska duman familyasindan uyeler var kullandigim: pipo, nargile misali.. onlara oyle bir bagimlilik hissi yok: hic icmesem de olur..

sevde_ ben de senin gibi is yerindeki tek tuk icicilerdenim ve sorun olusturuyor bu.. Bir tane ogretim gorevlisi ustum: sigarayi bir ay icinde birakacaksin tarzi baskida da bulundu. Tabi baskiyi hisseden ben iyice arttirdim o zamanlar.

Sanki cozumsuz gibi geliyor ya.. bilemiyorum..
    Benim üstelerimde sorun yok, sorun insanların yüzünden oluyor, ben işe başlarken sigara içtiğimi biliyorlardı izinliydim. Ama yinede topluma uyamıyorum istemerekte olsa rahatsızlık verdiğim için huzursuz oluyorum, bu çok kötü bir şey. Eminimki bu sorun her yerdede çıkıcaktır. Ben kafamda bitirdim sigarayı ama yardımcı birşeyler bulmam lazım muhakkak.
    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Senior Member Yeni Üye madamsurgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    4

Alıntı anksiyete2004 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sigarayı bıraktırma konusunda dünya çapında iddaalı ve başarılı bir isim var. adı ALLEN CARR. seanslar düzenleyip sigarayı bıraktırıyorlarmış.google da aratırsanız görürsünüz. onun bir kitabı da var yazmış olduğu, ben internetten indirdim bir kısmını okudum çok doğru tesbitlerde bulunmuş.

benim şuan aklımda kaldığı kadarıyla kitabındaki şeylerden bahsedeyim. sigarayı bırakmanın zorluğunu zamanında bilinç altına yerleşmiş yanlış düşüncelere bağlıyor.sigaranın kısa sürede bağımlılık yapan kuvvetli bir uyuşturucu olduğunu, sigara içenlerin bir tür uyuşturucu bağımlısı olduğunu söylüyor. aslında kimse sigara içmekten zevk almıyormuş.buna ben hiç inanmamıştım sigaradan müthiş zevk aldığımı düşünüyordum ama daha sonra ikna oldum. çünkü diyor ki; eğer sigaradan zevk alsaydık içtiğimiz ilk sigaradan zevk alırdık, öksürüp tiksinmezdik. gibi ince ince noktalardan bahsediyor. benim burda 3-5 satırla ifade edebileceğim bu kadar ama kitapta çok daha fazlası var.faydalı olabileceğini düşünüyorum bunu e-book olarak indirebilirsiniz isterseniz.
    elimde sigara ile yazıyorum bunları.. 2 sene... 21 mart da sigarayı bıraktım ve 2 sene dolmak üzere... bu aralar hem tiksiniyorum dumanından ve kendisinden ama alkollüyken de alınmamazlık zor oluyor cidden...
    adam haklı olabilir aslında... ben belkide bilinç altımda sigara ile başka olayları insanları eşleştiryorum ve sonrasında aslında kendime acı çektiriyorum...
    Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

zyban adinda antideprassan sigarayi birakmak icin kullaniliyormus kesin biraktiriyormus ama intihari tetikliyebiliyormus doktor kontrolunde kullanmak lazim galiba
    umut34 ilaclar hakkinda bize bilgi verebilir herhalde

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2