Ne zor şeydir yakalamak gerçek mutluluğu...
Tartışalım, sorun değil. Elbette, herkes aynı düşünmeyebilir. Sanırım siz mecazi kelimelerle anlattınız, ben mecazi anlatımdan ziyade kelimenin gerçek anlamı üzerinden yorumladım. Kaldıki "mutluluk içimizdedir" demeniz ile "algılamak istediğimiz her yerdedir" demeniz bence mecaz olsa bile birbirine ters düşmektedir. Ayrıca "bakabilelim" kısmını, göremeyen bir kişiye okuduğunuzda sanıyorumki kişi hüzünlenecektir... Ve en azından ben bu hüzünlenmeye, saman içinde iğne aramak diyemem.
Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)
Ne zor şeydir yakalamak gerçek mutluluğu...
mutlulukla ilgili bir yazı okumuştum sizlerle de paylaşmak istedim belki bilindik şeyler ama öyle günlük şeyler ki normalmiş gibi geliyor bizlere.Cümleler şöyle;
Gölgen seni izliyorsa güneş ışığını görüyorsun demektir.Faturalarını ödeyebiliyorsan bir işin var demektir.Evini misafir sorası temizlemek zorunda kalıyorsan çevren cok demektir.Yanındaki adamın sesinden rahatsız oluyorsan duyuyorsun demektir.Camları silmen çatıyı onarman gerekiyorsa bir evin var demektir.Doğalgaz faturan yüklü geliyorsa ısınıyorsun demektir.Akşamları kendını yorgun ve bitkin hissediyoran o gün üretici olmuşsun demektir.Yıkanacak ve ütülenecek cok şeyin varsa cok da kıyafetın var demektir.Otobüsten indiğinde iş yerin yolunu uzun buluyorsan yürüyorsun demektir.Çalar saatin sabahın köründe çaldıysa yaşıyorsun demektir.Ve TÜM BUNLARIN FARKINA VARABİLİYOSAN MUTLUSUN DEMEKTİR......